11.8.10

En regnig Onsdag i Malmö

I dag är Malmö grått och regnigt men det gör inget för sommaren har varit
helt underbar och växtligheten behöver regn.

Startar dagen med ett planeringsmöte med Anita som ska ha en inflyttningsfest på Lördag.
Det blir Italiensk buffé men mer om det senare i veckan.

Vad gör man då en regnig dag??? Varför inte baka ett härligt bröd.


Här får ni ett recept på en lättbakad GI-Limpa som jag verkligen gillar.
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång form, bröa den med lite sesamfrön.
I en skål rör du ihop
3 dl dinkelfukkornsmjöl
3 dl rågmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
2 dl blandade nötter
4 torkade aprikoser i bitar
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
6 dl yoghurt
Lägg över i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter.

En bra idé är att på morgonen röra ihop degen och in med den i ugnen.
Sedan tar du din morgonrunda på 50 minuter och du har ett härligt nybakat bröd
till frukost.
Nej,nej det tar inte lång tid, blanda alla torra ingredienser på kvällen, då behöver
du bara röra i yoghurten på morgonen och hur lång tid tar det.

Lycka till

1 kommentar:

Unknown sa...

du har en underbar matblogg gittan, verkligen!!
Läser och drömmer mig bort...blir sugen på att ställa mig i köket och prova på dom olika recepten..det är väl meningen efter läsningen:)
mycket bra jobbat!