23.8.10

Regnet det bara öser ner och jag blir så våt............

Massor av jobb har det varit och det är jag glad för. Sedan har det regnat massor i Malmö området
ett dygn fick vi 65 mm.

Nu är det tid för kräftor, är det inte underbart med dessa små mörkröda djur.

Har jobbat på Ica Malmborgs i Limhamn i 2 dagar med att ge tips till kunderna
om vad man kan ha till kräftorna.

Några tips kommer här.
Fördrink
2,5 dl fläderblomssaft
7,5 dl vitt vin ( men inte på ICA jag hade frukt soda )
Saft från en lime
Melonkulor och myntablad att lägga i glaset. Allt väl kylt.

Till drinken serverar du en Tunnbrödsrulle med lax och pepparrot
32 st
250 g färskost med pepparrot
4 st tunnbröd
250 g tunt skivad lax
1 knippe gräslök
Bred ett lager färskost på tunnbrödet fördela laxen ovanpå.
Finhack gräslöken och strö över.
Rulla ihop och slå in i tättslutande plastfolie.
Låt ligga några timmar, skär sedan i 2 cm tjocka skivor.
Servera

Fredag kväll kom Evelyn en kärvän från Svenska Ambassaden i Maputo, Mozambique på besök.
Det blev bara lite plockmat, lite gott Syd Afrikanskt vin. I kväll blev det
Pulpit Rock Ceenin Blanc- Sauvignon Blanc.
Producerat av familjen Brink i Riebeek West Swartland. Ett fruktigt vin
som passar bra för plockmat. http://www.pulpitrock.co.za/

En härlig kväll med mycket prat om Maputo.

Söndag kväll bjöd jag Evelyn och Barbro på en tidig middag.
Det blev en soppa på Gröna Ärtor. Till dessert Ottos Vaniljglass men
denna gång med varm hjortronsås.

En vackert grön soppa som får lite hetta av chili.
Passar även bra som en liten förrätt.

Grön ärtsoppa
2 st gula lökar
1 st röd chili
1 hönsbuljongtärning
2 vegetable Fond "Du Chef" från Knorr
2 dl vitt vin
1,2 l vatten
700 g frysta ärtor
1 tsk salt ( men smaka först )
2 dl vispgrädde
Hacka löken och dela chilin lägg i gryta med ärtor, buljong, vatten och vin.
Koka ca 15- 20 minuter. Slå i grädden och mixa soppan med mixerstav.
Servera med en klick créme fraiche som du pressat lite vitlök i.
Toppa med lite räkor. Ett vitlöksbröd är gott tilll.

Till detta en chardonny från Robertson Winery som ligger 160 km från Cape Town. Druvorna kommer från 35 vin farmare runtom. Det är 7 generationen som driver Robertson.
http://www.robertsonwinery.co.za/

Fond " Du Chef" från Knorr är en härligt god fond som smakar naturligt och är inte salt.
http://www.knorr.se/

Det blev en härlig middag med mycket prat om livet i Afrika

Inga kommentarer: