1.9.10

Ny vecka och massor av jobb

Började måndagen med sådant som är tråkigt med måste göras då och då när man lagar mycket
mat. Rengöra ugnen, trist jobb men tur att Mr Muscle finns och kan göra en del av jobbet.
Fint blev det och härligt när det är gjort.

Ingen lust att laga mat i dag.
Då är det tur att Lily´s finns på Dalaplan 5 här i Malmö 
På tel 040 84433  kan ringa och beställa.
Sedan kan man ta maten med sig hem.
Hon gör underbar Thailänsk mat som inte är försvenskad.
Min favorit är Kaeng panaeng khung  ( räkor i het curry )
Jag älskar Thailäns mat som har en utsökt balans mellan olika djärva smaker.
Deras curryrätter har både sur och fyllig söt smak, smaksatt med sur tamarind, rödglödgat het chili, limeblad med stark smak och massor med väldoftande basilika, koriander och mynta.

Grön Kycklingcurry
500 g kycklingfilé skär i mindre bitar
4 tsk olja
1 lök hackad
2 msk grön currypasta ( Thai Green curry pasta från Blue Dragon )
4 dl kokosmjölk ( Blue Dragon )
1 1/2 dl vatten
100 g gröna bönor  skurna i mindre bitar
6 limeblad
4 tsk fisksås ( Blue Dragon, finns på små flaskor )
4 tsk lime saft
1 tsk rivet lime skal
2 tsk farinsocker
5 msk korianderblad
Hetta upp oljan i en wok. Lägg i löken och currypastan, stek i några minuter under omrörning.
Häll på kokosmjölken och vattnet och koka upp. Lägg i kycklingbitarna, bönorna och
limebladen. Rör om så allt blandar sig, låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter eller tills
kycklingen är mjuk.
Tillsätt fisksås, limesaft, limeskal och farinsocker, rör om så allt blir väl blandat och låt
sjuda några minuter. När är nästan klart strör du över korianderbladen.
Servera med kokt ris.

1 kommentar:

Unknown sa...

Världens mest klassiska Gittan recept! Funkar fortfarande.