11.9.11

Bondens egen Marknad

Varje höst kommer bönderna till Drottningtorget i Malmö med mat producerad i den Skånska myllan med mycket kärlek och omtanke.
Marknaden har blivit Malmös populäraste marknad för alla som är intresserade av mat och som vill handla närproducerat av hög kvalitet direkt av bonden.
Du kan besöka marknaden varje Lördag fram tillden 15 oktober.
Kom i tid då en del produkter tar slut fort.

Eva och Mikael Nordin äger och driver Tockafarmarens ungtupp
Skånsk tupp när den är som bäst. Dom var leverantör till Nobelmiddagen 2007 och 2009
Farmen ligger i Alnarör, Genarp
tel 0709 44 12 48   0734 20 12 48
www.tockafarmaren.se  ( dom håller på att uppdatera sidan just nu )

I den ringlande kön till Tockafarmarens försäljning mötte jag min vännina Anita
som var sugen på att laga något av tuppfärs, det är ju som alla vet lite tråkigt att laga en
god middag bara till sig själv... så hon bjöd mig på middag. Härligt det ska bli spännande.

Det blev Gräddbrasserade Tuppenbergare och till det behöver du:
500 g tuppfärs, 1 - 2 dl grädde, 0,5 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 krm svartpeppar.
Rör ihop färsen och ja den ska vara lite lös. Stek i smör.
När tuppenbergarna är nästan klara slår du på 3 - 4 dl grädde och låter dom småkoka en stund.
Ta upp tuppenbergarna ur grädden och häll i 2 dl hönsbuljong, 2 msk cognac, färsk dragon ( går bra med torkad ) låt koka ihop och red om det behövs.
Lägg tillbaka tuppenbergarna, låt småkoka en liten stund så dom tar lite smak av dragonen.
Servera med kokt potatis och någon grönsak som naturligt vi är ihandlad på marknaden.



Till detta drack vi ett Italienskt rött vin  Tommasi Rosso Veronese  www.tommasiwine.it

Det blev en mycket trevlig middag och Mmmmm Tuppenbergarna var supergoda.
Så besök Bondens Marknad och hitta nya ideér och produkter till din matlagning.
Själv ska jag passa på att köpa rökt tuppbröst och tuppfärs och lägga i frysen.

1 kommentar:

Oscar sa...

Gittan, dina texter och bilder är mycket tydliga, fantasieggande och pedagogiska.
Man blir sugen på att genast laga maten, om bloggen handlar om det, och naturligtvis smaka och äta upp den. Mums!!!
Ser fram emot nästa blogg